Blog – R.T. Genin

Gastblog R.T. Genin

Als columnist van de Heino en Raalte Koerier kreeg ik namens Sonodruk een e-mail nieuwsbrief over een nieuw product: MijnFeestdoek.nl. Omdat het woord feestdoek mij niets zei kon ik me er weinig bij voorstellen. Vanwege mijn relatie met Sonodruk heb ik de nieuwsbrief toch gelezen. Nadat ik de korte uitleg op mij in had laten werken ging ik via een muisklik (jaja, Sonodruk ik was één van de, hopelijk vele, klikken) direct naar de site van MijnFeestdoek.nl. Het werd mij langzaam duidelijk dat het gaat om iets wat we toch allemaal wel kennen: het beschilderde laken of de beschreven houten plaat in de tuin als er weer ergens iemand 50 is geworden! Ik moest gelijk terug denken aan de laatste keer dat ik het initiatief had genomen om een dergelijk bord te maken voor een buurman die 50 werd. Wat een gedoe was dat! Ik weet ook nog goed dat ik dacht: de volgende keer doet een ander het maar! Toen drong het helemaal tot me door: Een feestdoek is hét alternatief voor dat gemartel met lakens, borden, stiften of verf.
Iedereen heeft in zijn of haar directe omgeving wel eens een keer een gelegenheid waarbij een feestdoek van pas komt. En waarom zou je dan zelf nog gaan knooien? Eerst met een potlood lijntjes trekken zodat de tekst er netjes op komt. Daarna met de juiste grootte van de letter beginnen zodat alle tekst erop past. GRRRR toch te groot begonnen en de laatste woorden op deze regel moeten steeds kleiner worden geschreven. Hardgrondig vloeken bij een schrijffout en daarna proberen het weer te herstellen. Foto’s moeten worden uitgeprint en opgeplakt en soms wordt het geheel nog verstopt achter plastic waardoor het amper leesbaar is vanaf de weg. Al met al een boel werk en zelf ben je nooit tevreden met het resultaat. Gelukkig zal de feestneus zeggen hoe geweldig hij het vindt. Indien je het namens een groep hebt gemaakt, zullen ook eventuele vrienden en/of familieleden zeggen hoe fantastisch het eruit ziet, veel te bang dat ze anders de volgende keer zelf de pineut zijn. Als je over dit alles nadenkt is een feestdoek een mooi alternatief! Als je kunt typen en weet hoe je een foto moet uploaden ben je geschikt bevonden om er één te bestellen. Niks geen gesmeer, geen lijntjes trekken of foto’s plakken en is backspace ook geen fantastische uitvinding?!?! En voor de kosten hoef je het ook niet te laten, een snelle rekensom maakt dat we bij de volgende buurman voor een doek van 2 x 1 meter zo’n € 7,- per gezin moeten betalen.
Kortom Sonodruk: mijn interesse is gewekt! Het is nog even wachten op de eerste gelegenheid maar ik heb al een ‘leuke’ foto en messscherpe tekst klaar!

handtekening_rtgenin